HTML

szixti's blog : )

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

2009.03.21. 15:30 szixti

Kerek egy hónap

Háát igen... Már most eltelt egy hónap azóta, hogy elindultam otthonról. Nem tűnik még annyinak... Jobban repül az idő, mint hittem.

Mesélek egy picit a sulis dolgokról... Kezdem úgy érezni, hogy itt többet járok be órákra, mint otthon. Pedig nincs is olyan sok órám... Hogy miként is van? Hétfőn van egy óra, ahol még mindig egyedüli lányként erősítem a csapatot : ). Pedig az az óra nem is tűnik olyan vészesnek... Gépteremben vagyunk, s leginkább logisztikai feladatokat kell megoldani. A keddi napom elég hosszú... Kezdődik egy "kommunikáció alapjai" órával, majd egy marketing és végül egy német még pár Erasmus-ssal. De nem ér véget a nap, mert este jön a Fit&Dance, alias a tesi órám. Nem rossz a tesi, bár van egy enyhe jazz-s beütése az órának. A szerdai nap... Pff... Azt az órát nagyon beválasztottam... :S "Ktgszámítás és controlling" ami nem lenne rossz, de elég nehéz. S minden órán van teszt! Olyan mintha minden órán zh-t írnék számításból... (Ettől már nagyon elszoktam! Bezzeg volt idő, mikor minden héten volt zh gazdmatekból és opkutból : D) S mindez 4 órán keresztül, 10 perc szünettel eléggé fárasztó. A csütörtöki napon pedig van egy "bevezetés a kommunikáció és nyilvánosság területeibe" és késő du pedig egy "retorika és prezentációsgyakorlat". A péntekem szabad : ))

Egy itteni hüle szokásból kifolyólag az angolt fel se tudtam venni, mint idegen nyelvet... Végülis az egész Erasmus-m alapja az volt, hogy Spanyolországban és angolul tanulok... Most viszont ugye Bécsben vagyok, s csak németül vannak óráim.

De ennek így kellett lennie! Hiszen --> Véletlenek nem léteznek!

Visszatérve egy picit az órákra: az órák többsége eléggé gyakorlatias. S ez egész jó! Például már túlestem az első német prezentációmon is! Igaz, csoportos prezentáció volt, de attól még teljesíteni kellett. - Pozitívum, hogy a tanár szerint is elég németes a kiejtésem : ) Van egy tanárom, akihez két órájára is bejárok (ő tartja a kommunikációs órákat), s ő valami nagyon kedves és közvetlen nő. Az egyik órán mikor egy ábrát elemzett, akkor rámnézve megkérdezte, hogy "na, ezt hogy mondják magyarul?" S ki is próbálta mondani : D S az ő órái tényleg tetszetnek, egész jó az előadásmódja is.

A közös progik... Újra Stammtisch, s meg csüt-n volt "össznépi Erasmus-s buli". Ez azt takarja, hogy nemcsak a BOKU hallgatói kaptak meghívót, hanem az összes bécsi egyetem külföldi és helyi diákjai is. Ez épp ott készült -->

  A legaranyosabb orosz csajszival, Tanja-val : )

Nah, legyetek jók, ha tudtok... : )

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szixti.blog.hu/api/trackback/id/tr191016347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása